22 rezoluții la 22 ani

Postarea aceasta e un memento pentru mine, fiindcă m-am dat de prea multe cu capul de zid și tot nu am înțeles prea multe. Așa că cel mai bine e să-ți faci rezoluții de care să te ții cu dinții.  Sau măcar să încerci. Doar încercarea moarte n-are. Deci...

1. Să nu te mai încrezi în oameni confuzi. Mereu ai suferit și parcă tot acolo te duci.
2. Nu mai fă alegeri tâmpite, gândește rațional din când în când! Nu mereu că după aia îți spune lumea că te gândești prea mult, nu știi să te relaxezi și alte bla bla-uri.
3. Nu mai bea amestecat. Regula asta e veche de când lumea, dar tot bei vin cu fetele, apoi te duci în club la bere.
4. Încearcă să nu mai ajuți tipi să borască la baie. Cu tot udatul pe față, ținut părul și capul... tot meniul... lumea crede că faci alte chestii și cum ținem cont de percepția celorlalți ca niște mici narcisiști...înțelegi tu.
5. Nu îți mai încărca memoria cu nume și detalii nesemnificative. Știu că așa reții o persoană, corelând un detaliu cu respectiva, dar oprește-te. Deja memoria ta de un tera s-a umplut.
6. Fără empatie, ți s-a atras atenția o dată la job că ești prea empatică cu necunoscuți. Ai multe de pierdut cu iubirea asta de oameni.
7. Bagă pesimismul la gunoi și dă-i foc. Știu că prin personalitatea ta nu ești toată a ray of sunshine așa că nu cer prea multe. Când te trezești dimineața la 6:30 încearcă să zâmbești pentru că... trăiești. Dacă primești tot pe la ora aia a drunk call nu te supăra. Doar s-a gândit la tine...
8. Pune mâna și imaginația la treabă pentru proiectul ăla al tău. Îl ai în cap de vreo 3 ani, dar îți e o lene incredibilă.
9. Nu mai fii comodă și nu te mai eschiva de la unele ieșiri. Da, îți place să citești o carte, să te mai joci un Catan și să te gândești la „nemurirea sufletului” și „moartea căprioarei”, dar așa vei rămâne mereu doar tu cu tine.
10. E timpul să îți faci planuri pe 5 ani. Știu că e greu să te ții de un plan așa îndelungat, dar măcar să ai speech-ul pregătit! Oamenii de HR „doresc să te cunoască”. Oricum ți s-a dovedit în repetate rânduri că ai stabilit relații bune cu oameni văzuți din întâmplare.
11. Fă mai multe colaborări literare. Ai grijă să nu bei prea mult la ele, te ia valul și începi să reciți nu știu ce aberații.
12. Renunță la fumatul așa-zis ocazional, adică de fiecare dată când ai ocazia. Ai reușit o dată, mai poți și a doua oară. Nu mai reveni la țigări așa cum unii revin la o amantă.
13. Nu te uita în spate cu mânie. Dacă ai avut parte de experiențe urâte, multe trânte și chiar, ți-ai construit un loc de dat cu capul, nu înseamnă că se vor repeta. Nu mai bea, gândindu-te la ele!
14. Începe să te atașezi total de o floare, un câine și apoi, de un om. Ai început invers și mai faci greșeli.
15. Cultivăți obsesiile în mod inteligent! Cu măsură! Știu că te obsedează anumiți scriitori, cămășile și evident, oamenii, dar înceracă să le privești mai mault ca provocări  și nu ca obsesii.
16. Vezi ce faci cu principiile tale, ești mai tradițională așa din fire. Crezi în politețuri ridicole, fidelitate, respectarea celeilalte persoane... Lumea te ia de fraieră.
17. Mai lasă nonconformismul și libertatea de expresie. La un moment dat o să ți-o iei pe coajă dur. Și atunci nu vor fi aplicate doar injurii. :(
18. Nu mai ține cont de aprobarea unora și altora pentru ceea ce faci la scară largă.
19. Hotărăște-te o dată pentru totdeauna (bine, până la următorul punct de pe rezoluție): poezie sau proză?
20. Nu alege. Le iubești pe amândouă și tot ele te caracterizează.
21. Stabilește-te undeva. Te fâțâi și a devenit enervant. Bucureștiul știe unde ai rădăcinile, dar e vremea să-ți găsești propriul „acasă”. Cu cățel, purcel, boardgames și multă lumină naturală pentru citit.
22. Doar pentru că ai o identitate multiplă, nu înseamnă că trebuie să ții întotdeauna cu „ai tăi”! De pildă, eși pe sfert basarabeancă, însă chiar nu e necesar să susții proiectul „Basarabia e România”!