Doar un minus

Aceste rânduri patetice sunt scrise la nervi, draci...nu ştiu alţii cum sunt , însă eu mă înfurii când văd că alţii suferă, se aruncă de disperare de la etajul Parlamentului, iar marii noştri politicieni privesc cu nepăsare. Da, ăsta este cuvântul: nepăsare. Când un om se sinucide, trage un semnal de alarmă, spune că îşi urăşte viaţa şi consideră că nu mai are de ce să trăiască. Cel puţin aşa spun manualele de psihologie...ce este în mintea unui sinucigaş nimeni nu ştie şi probabil unele lucruri nu ar trebui cunoscute.
Dar de ce ar trebui să îmi pese de gestul acesta? Ar trebui să stau liniştită, să nu îmi stresez cititorii cu aceste rânduri, să cred într-o viaţă mai bună în România, să ascult manele la maxim şi să dau din buric, să scuip seminţe în faţa blocului ca orice cocălar respectabil, să râd ca proasta spunându-mi "ce prost, s-a aruncat ca prostu!", să mă duc în "marile" cluburi din oraş şi să inhalez la greu fum şi prostie... Vreau să plec din România!!!! Ce era comunismul(că tot se discută zilele acestea de comunism), dar ce este acum totalitarismul acesta(un comunism cu faţă democratică). Dacă ţara face "tot posibilul" pentru a-mi asigura un trai "decent" , de ce să nu am această atitudine?
Vă dau 10 motive de ce aş dori să plec din România şi să mă duc unde văd cu ochii+ 1 bonus, fiindcă tot se dau acum "bonusuri" (ştiu că nu există o ţară care să-mi ofere lapte şi miere, dar măcar nu-mi dă mereu cu tifla în cap şi nu face genocid prin acţiunile sale repetate):
1. Primesc 20 de lei pe lună pentru că am rezultate notabile- ce poţi cumpăra azi cu 20 de lei pentru "a rezista" la şcoală? (au existat perioade când nu aveam bani să-mi cumpăr manualele şi în consecinţă m-am descurcat cum am putut- am fost atentă la ore, am citit în plus şi am împrumutat manualele de la alte colege)
2. M-am îmbolnăvit şi ca orice om care speră să se însănătoşească, am fost la doctor....restul pe linia punctată-oricine ştie ce urmează.
3. Trăiesc în incertitudine(o să mai aibă mama serviciu, dacă o să fie şi ea şomeră, cu ce vom trăi).
4. Observ în jurul meu că rezultatele academice nu mai contează, iar cu cât eşti mai deştept cu atât "rişti" să ai o slujbă de "vis".
5. Din cauza celor 4 motive de mai sus nu mă pot bucura de aspectele frumoase ale vieţii.
6. Birocraţia română a devenit o artă în sine (pentru un amărât de buletin, te duci la mai multe ghişee care bineînţeles că au un program de gravide).
7. Coada la diverse ghişee şi magazine, o reminiscenţă a comunismului, este prezentă cu sfinţenie în România anului 2010.
8. Justiţia română se joacă de-a alba-neagra (intră Omul Negru , iese Alb).
9. Disciplina şi politeţea sunt de domeniul trecutului. Ţigăneala e în trend (avea dreptate "domnul" Băsescu atunci când a spus că 90% din populaţie ascultă manele).
10. Nu mai există politicieni români ca în perioada interbelică care să se dedice ţării şi oamenilor, intrând bogaţi în politică şi ieşind săraci.
11. Tuturor bugetarilor li s-a redus salariul cu 25% pentru acoperirea furturilor repetate şi pe faţă a politicienilor(aceasta e adevărata cauză a crizei financiare).Copiilor cu diverse probleme de sănătate li s-au redus ajutoarele, iar mamele nu vor mai primi doi ani de concediu prenatal, ci unul singur. Cred că o să crească natalitatea în felul acesta în ....ani...
ACUM, AICI, ÎN DIRECT, O SURPRIZĂ MINUNATĂ:
VĂ MULŢUMIM MULT, DOMNULE BĂSESCU! MULŢUMIM PARTIDULUI CARE NE-A ÎNDRUMAT PAŞII PE CALEA DE AUR A VIITORULUI!